Apple’dan ipuçları :Akıllı telefonunuzun sıcakta aşırı ısınmasını nasıl önleyebilirsiniz.
IPhone sahipleri kavurucu sıcağa çok dikkat etmelidir. Sıcakta bir akıllı telefon kullanmak onu sonsuza dek mahvedebilir. Yaz aylarında ülkemizin çoğu şehride sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkıyorr, bu nedenle cep telefonunuzu doğrudan güneş ışığından uzak tutmak son derece önemlidir.
Apple’dan ipuçları
Apple, sıcak havalarda iPhone’unuzla ne yapmamanız gerektiği konusunda bazı tavsiyeler verdi.
- Sıcak bir günde iPhone’unuzu arabanın içinde güneşte bırakmak yasaktır.
- Cihazı uzun süre doğrudan güneş ışığı altında bırakmayın.
- Sıcakta kaynak yoğun uygulamaların kullanılması yasaktır: GPS navigasyonu veya 3 boyutlu grafiklere sahip zorlu video oyunları.
- İPhone’un dar kılıflarda veya dar ceplerde taşınması önerilmez.
Ayrıca, aniden telefonun ısınmaya başladığını hissederseniz, hemen kullanmayı bırakın veya hatta kapatın. Güçlü ısıtma ile daha fazla kullanım, donanım dolgusunda geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir.
Uzun süre kaynak yoğun uygulamaları kullanmaktan kaçının. Oyun uygulamaları telefonun işlemcisini çok hızlı bir şekilde ısıtabildiğinden, bu özellikle oyuncular için önemlidir. Telefonlar ayrıca aktif olarak 4G mobil internet kullanıyorlarsa daha hızlı ısınırlar, bu nedenle Wi-Fi kullanmak daha iyidir. Uzun 4K video kaydından da kaçınmalısınız. Bir arama sırasında, sıcak ellerinizden ısındıkça telefonun içindeki sıcaklık da yükselir. Telefonunuz çok ısınırsa, otomatik olarak kapanabilir ve soğuyana kadar bağlantınız kesilebilir.
Sıcakta yukarıdaki tüm önerilere uymak, iPhone’unuzun veya diğer Android akıllı telefonların daha uzun süre çalışmasını sağlar. Akıllı telefonunuzun aşırı ısınmasını önlemek için elinizden gelenin en iyisini yapın, aksi takdirde mobil cihazınızın piline veya dahili elektronik aksamına zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
Isı neden pillere zarar verir?
Yüksek sıcaklıklar pillere kalıcı olarak zarar verebilir. Bunun nedeni sıvı içermeleri ve kimyasal reaksiyonların gerçekleşmesidir. Pil ısındığında kimyasal reaksiyonlar daha hızlı gerçekleşir ve içindeki sıvı buharlaşmaya başlar, bu da pilin iç yapısına zarar verir.
Ayrıca, bu termal işlem pillerin çok yüksek bir hızda şarj olmasına neden olarak elektrolit kaybına neden olabilir. Zamanla bu, pilin ömrünü kısaltabilir ve kapasite kaybına, pil ömrünün kısalmasına ve özellikle zorlu durumlarda pilin kendisinin bile şişmesine neden olabilir. Dikkatli olun!