Değişen yaşam alanları, dönüşeniletişim biçimleri ve bunların ağırlık merkezindeki son hız dijitalleşme hayatın tanımını da radikal bir şekilde sarstı. Brand Week Istanbul, kalıplaşmış alışkanlıkların altüst olmasıyla yeniden belirlenen “insan olmak” tanımını keşfe çıkıyor ve “21. Yüzyılda İnsan Olmak” temasıyla çağın yeni paradigmalarını mercek altına alıyor.
EMEA bölgesinin en büyük marka ve iş dünyası festivali Brand Week Istanbul, 9’uncu yılında Türkiye’nin ve dünyanın yaratıcı liderlerini hem sahnede hem de dijitalde katılımcılarla buluşturuyor. Bu yıl “21. Yüzyılda İnsan Olmak” temasıyla gerçekleşecek olan yılın en ilham verici haftasında, orta sınıfların gerilemesinden Türkiye gündemine, cinsiyet eşitsizliğinden toplum sağlığı ve değerler krizine kadar yaratıcı endüstrilerin, iletişim dünyasının ve teknolojiye öncülük edenlerin odağındaki meseleler ele alınacak. Bugünün girişimcileri, ekonomiye yön verenler, zihni sinir tasarımcılar ve yaratıcı dünyanın tüm bileşenleri Brand Week Istanbul'daki bu çok katmanlı içgörülerle yarının dünyasına adım atacak.
ZAMAN ALGISI DEĞİŞİRKEN İNSANI ANLAMAK
21. yüzyılın gizli saati pandemi ile birlikte yepyeni bir tonda tıklamaya başladı. İnsanlığın teknolojide, sanatta, tasarımda ve iletişimde yıllardır değişmeden süregelmiş eğilimleri yeniden biçimlendi. 21. yüzyılda insanı anlamak bilgiye ulaşmakla, kültürler arasındaki ilişkiyi kavramakla mümkün. Brand Week Istanbul 2021’in onur konuğu Zülfü Livaneli için anlamak ve anlatmak iç içe geçmiş iki uğraş. Zülfü Livaneli, “Kültür Köprüleri” başlıklı konuşmasıyla Brand Week Istanbul sahnesinde katılımcılarla buluşacak.
Hayatı anlamaya çalışırken sayısız soru beliriyor zihinlerde. İnsanın zaman algısına dair birçok soruyu yaşamını göç, vatansızlık, yer değiştirme, ait olamama ve zaman üzerine düşünerek geçirmiş bir edebiyatçı olan André Acıman, Brand Week Istanbul’da yanıtlayacak.
Anlam ve amaç bireyin repertuvarında hiç olmadığı kadar güçlü. Yorgun, eleştirel, zihin sağlığımız için endişeli ve yeni başlangıçlar konusunda meraklıyız. İşte tam bu noktada “Yaratıcı bir hayat nasıl yaşanır?” sorusu beliriyor. Yale Üniversitesi’nin en uzun soluklu seminerlerinden birini veren tarihçi Prof. Craig M. Wright, bu soruyla birlikte dehalar dünyasında bir gezintiye çıkaracak Brand Week Istanbul katılımcılarını.
BİLGİYE ERİŞİM, YARATICILIK VE YAPAY ZEKÂ
Brand Week Istanbul konuşmacılarından Prof. Renata Salecl için, dijital dünyada bilgiye erişimin bilinmez algoritmalar tarafından sunuluyor olması bir olumsuzluk örneği. Buna karşı toplumsal birliktelik ve yeni bir kamusallık öneren Renata Salecl, "Yeni Bir Kamusallık: Yapım Aşamasında" isimli konuşmasıyla Brand Week Istanbul sahnesinde olacak.
Wikipedia, internetin erken dönem vaatlerinden demokratik dijital kamusal alan imkânına kadar pek çok alanda geçer not alan bir girişim. Ayrıntıları, kurucu ortağı Jimmy Wales, Brand Week Istanbul katılımcılarına sunacak.
Mesleğinizin ne olduğu, hangi iş alanında veya sektörde çalıştığınız fark etmez, yapay zekâ onu büyütecek ve hatta tamamen dönüştürecek. Bugünün şirketlerinde yapay zekâ ile dönüşen iş modellerini fütürist, düşünce lideri ve yazar Bernard Marr, Brand Week Istanbul’dadetaylandıracak.
DİJİTAL GELECEĞİN TARİHİ, SİBORGLAR VE ARZUNUN ANATOMİSİ
Avukat ve dijital haklar aktivisti Lizzie O’Shea, dijital geleceğimize, özellikle genç kuşaklara kamusal olarak paylaşılan bir kimlik ve davası olan bir teknoloji sunabilmek adına şimdiki zamana saklanmış geçmişin izini sürmek ve geleceğin ortak tarihini yazmak için geliştirdiği projenin detaylarını Brand Week Istanbul’da açıklayacak.
Zihnin ve bedenin sınırlarını geride bırakarak, geleceğin siborglarını yaratma hedefiyle kurduğu Perceptual Engineering Lab’te beyinle entegre olabilen teknolojiler geliştiren Misha Sra; artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, fizyolojik ve algısal yetkinlikleri geliştiren yapay zekâ sistemlerinin geleceğine dair içgörülerini katılımcılarla Brand Week Istanbul sahnesindepaylaşacak.
İnsan, akıllı makineleri arzuladığı kadar kendi arzusunun kaynağına kafa yoruyor mu? Luke Burgis, arzunun psikolojik olduğu düşünülen doğasına meydan okuyor. Elon Musk ve Steve Jobs gibi figürlerin “farklılığa övgü” söylemlerinin işe yönelik nasıl bir dönüşüm yarattığına kadar birçok konu başlığını Brand Week Istanbul’da masaya yatıracak.
SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAZANÇLI BİR EKONOMİ MÜMKÜN!
Büyüme odaklı bir ekonominin sürdürülebilirlik ilkelerine yer veremeyeceği varsayılır. Halbuki, bazı davranış değişiklikleriyle hem hedeflenen büyümeye ulaşmak hem de sürdürülebilirlik kültürünü inşa ederek kazanımlar elde etmek mümkün! Brand Week Istanbul konuşmacılarından Ekonomist Prof. Madhavi Venkatesan oturumunda, bireylerin, şirketlerin ve ülkelerin, etik ve kârlılık noktasında buluşacağı doğru formülü tüm detaylarıyla ele alacak.
“Toprağa basarken maalesef anlamlı değil, celâlli basıyoruz” diyerek dağları, ormanları ve ırmakları yıkıma karşı korumaya çalışan yörük Pervin Çoban Savran; atığı kaynağında çözmemiz gerekiyorsa, gıda israfı için de sorunun kaynağına inmemiz gerekiyor diyen Ebru Baybara Demir ve iyi yaşam sadece sağlıklı beslenmek değil, hayatı tüm yönleriyle 360 derece ele alan bir bedensel ve ruhsal iyilik halidir, görüşünü savunan Dilara Koçak doğanın, yaşamın ve insanlığın tahribatına karşı ne yapabiliriz sorusunun yanıtını Brand Week Istanbul’da verecek.
İLETİŞİMİ BAŞTAN TANIMLAMAK
Jose Miguel Sokoloff yeni gündemlerle yeniden Brand Week Istanbul’da. Sokoloff için etkili yaratıcılığın temel kuralı; içinde bulunulan koşulun çerçevesini belirleyen limitlere karşı farkındalık geliştirmek.
Brand Week Istanbul konuşmacılarından Raja Rajamannar’a göre pazarlamaya dair bilinenleri topyekûn bir kenara koymanın aksine, ona dair tüm tecrübe ve bilgimizi bir araya getirerek, günün hızla değişen dijital parametreleriyle pazarlamayı yeniden tanımlamak gerek.
Reklamları da içine alan popüler kültür yapıtlarında ev içi emeğin paylaşıldığını, yönetim katında daha fazla kadın perspektifinin temsil edildiğini görebiliyoruz. Pretty Little Head kurucuları Jane Cunningham ve Philippa Roberts’a göre yanıt olumsuz. Jane Cunningham ve Philippa Roberts, Kasım ayının ikinci haftasında yıllardır süregelen pazarlama iletişiminde kadın bakış açısına dair araştırmalarını Brand Week Istanbul’da açıklayacak.
Dijital dikkat dağıtıcılar arasında markaların iletişimde ve hikâye anlatımında insanı odağına alan bir iletişim geliştirmesi üzerine çalışan isimlerden biri de, Brand Week Istanbul'un bu seneki konuşmacılarından Salesforce’un Global İnovasyon Misyoneri; Brian Solis.
VAKA ANALİZLERİ, STRATEJİLER… VE ÇOK DAHA FAZLASI İÇİN
Brand Week Istanbul bu yıl hem Zorlu PSM’de sahneden hem de online olarak izleyicisi ile buluşacak. Hibrit gerçekleşecek yılın en ilham verici haftasında Brand Week Istanbul izleyicileri, Inspiration Hall, Brands&Trends ve World Stage gibi farklı salonlarda konuşmacıları dinleme ve onlarla iletişim kurma fırsatı yakalayacak.
“Güncel insanı” yorumlayacak olan sanatçılar, aktivistler, bilim insanları, fütüristler, teknolojiye yön verenler ve iş dünyasında fark yaratanlar Inspiration salonunda; derinlikli analizleri, yeni iş modellerini ve sektör özelinde güncel öğretileri inceleyecek iş dünyasının ve akademinin uzman isimleri Brand&Trends’te, globale yön veren ve uluslararası bir katılımcı kitlesini hedefleyen tüm başlıklar ise World Stage’te yer alacak
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı