Nörodermatit kişiden kişiye farklılık gösterir ve buna dikkat etmek ve tedavisini geciktirmemek için arkasında nelerin gizlendiğini bilmek gerekir, bu yüzden bugün makalemizde size nörodermatit hakkında bilgi vereceğiz.
Nörodermatit Nedir?
Nörodermatit alevlenme ve remisyon dönemleri ile ortaya çıkan kronik alerjik tipte bir hastalıktır. Bu hastalık en sık çocuklukta tespit edilir, ancak ergenlik döneminde başka herhangi bir anormallik olmadığında semptomlar ve alerjiler kendiliğinden kaybolur. Ebeveynler çok dikkatli olmalı, çünkü nörodermatit için uygun tedavi yapılmadığında ciltte değişiklik ve mühür oluşumu gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Nörodermatit durumunda doktorlar hijyen kurallarına uyulmasını ve sağlanmasını önermektedir. Çocuk için emzirme ve hijyen, hastalığın ilerleyen yaşlarda kötüleşmesini önlemek için en önemli faktördür.
Nörodermatit Nedenleri Nelerdir?
Nörodermatit, kalıtım, stres, sinir bozuklukları ve olumsuz duygular nedeniyle kişiyi uzun süre etkiler. Vücutta bu hastalığı tetikleyen faktörler vardır; bunlar arasında uzun süreli zihinsel stres, sıkı fiziksel çalışma, uyku rejiminin sistematik olarak bozulması ile gastrointestinal sistem hastalıkları ve ayrıca gıda, ilaç ve diğer türlerden zehirlenme olasılığı vardır. Bunun yanında kuru gıda, yünlü malzemeler, ev tozu, kozmetik, polen, koruyucular ve aşı gibi nörodermatite neden olan çevresel faktörlerin de bulunduğunu belirtmekte fayda var.
Nörodermatit Belirtileri Nelerdir?
Hastalığı ortaya çıkaran en önemli etkenler kaşıntı, ciltte kızarıklık ve sinirsel rahatsızlıklardır. Nörodermatit durumunda, ciltte ilk önce normal cilt renginden farklı olmayan, ancak daha sonra pembe veya kahverengiye dönüşen parlak bir yüzeye sahip küçük cilt nodülleri oluşur. Genellikle etkilenen cilt morlaşır.