Site icon TeknoMaris

Otomotiv Sektörü Yeni Nesil Endüstriyel Haberleşme Teknolojisiyle Üretimde Gaza Basacak

otomotiv-sektoru-yeni-nesil-endustriyel-haberlesme-teknolojisiyle-uretimde-gaza-basacak.jpg

Kontrol ve üretim verilerini yüksek hızda ileterek kesintisiz haberleşme sağlayan CC-Link teknolojisi Sanayi 4.0’a uyumlu çalışabilen dijital fabrikaların hayata geçirilmesinde kritik bir rol oynuyor. Özellikle seri üretimde standardize edilmiş kalitenin önemli olduğu ve rekabetin çok yoğun yaşandığı otomotiv sektöründe verimli bir üretim için endüstriyel ağ teknolojisi CC-Link, üreticilere büyük avantaj sağlıyor. Bugün dünyanın en büyük otomotiv fabrikalarının tercihi olmayı başaran bu teknoloji, proses otomasyonu sağlayarak iletişim verilerini güvenilir bir şekilde yönetiyor. Endüstriyel haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association) imzası taşıyan ve Zaman Duyarlı Ağ teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olan CC-Link IE TSN, geleneksel yöntemlere nazaran veri haberleşme sürecini çok daha hızlı yürüterek otomotiv sektörüne yüksek katma değer katıyor.

 

Dijital dönüşümün en çok hissedildiği sektörlerin başında gelen otomotiv endüstrisi gerek dinamikleri gerekse rekabet yapısı gereği hızlı haberleşmeyi zorunlu kılıyor. Sanayi 4.0’ın bir vazgeçilmezi olan hız kriterini en iyi şekilde karşılayan endüstriyel ağ teknolojisi CC-Link IE TSN ise tam da bu noktada üretilen yüksek hacimlerde verilerin üst düzey güvenilirlikte ve zamanında iletilmesini sağlıyor. Otomotiv sektörünün hızlı değişen dinamiklerine uyum sağlayabilen CC-Link IE TSN, esnek üretim hatları oluşturarak otomotiv şirketlerinin üretkenliklerini artırıyor. Standart endüstriyel Ethernet'i son derece düşük gecikmeyle birlikte gerçek zamanlı bir haberleşme sistemine dönüştürebilen CC-Link IE TSN, bu özelliği sayesinde otomotiv sektörünün üretim bantlarını inovatif perspektifte optimize ediyor. 

 

Saniyede 1 gigabit ile haberleşme sayesinde maliyet kayıpları azalıyor

Otomotiv sektörünün her geçen gün kişiselleşen ihtiyaçları karşılayabilmek için otomasyon süreçlerini siber fizikle yeniden kurgulaması gerekiyor. Büyük fark yaratan endüstriyel ağ teknolojisi CC-Link; tüm veri bağlantılarıyla taşıma katmanını ele alarak ve cihazlar arasındaki haberleşmeyi sağlayarak fabrikaları verimliliğin temel bileşeni olan hıza ulaştırıyor. Bu noktada rakiplerinden farklılaşan CC-Link IE TSN, saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden tam 10 kata kadar daha hızlı sonuç sunuyor ve saniyede bir gigabit ile haberleşebiliyor. Yüksek hızlı ve büyük hacimli iletişim kabiliyeti, üretimde kayda değer artış sağlarken üretim hattının durmasından kaynaklanan maliyetleri de önlüyor. 

 

Cihaz performansı arttıkça üretim süresi de kısalıyor

CC-Link IE TSN, aynı ağ içinde birden fazla haberleşme çevriminin kullanılmasına olanak tanıyor. Bu durum, yüksek performanslı haberleşme çevrimi gerektiren veya yüksek hızlı haberleşme çevrimi gerektirmeyen cihazların uygun şekilde bağlanmasını ve cihaz performansının artmasını sağlıyor. Haberleşme çevriminin optimize edilmesi ve sürücü kontrol performansının en üst düzeye çıkartılması doğrudan üretim süresini kısaltıyor. Otomotiv üreticilerinin ürünlerini en uygun yöntemlerle geliştirmelerini sağlayarak piyasaya sunma sürelerini en aza indiren CC-Link IE TSN, tüm bu özellikleri sayesinde dünyanın en ileri presleme, kaynaklama ve motor üretim hatlarının geliştirilmesini sağlıyor. 

 

Otomotiv sektörünün değişken üretim bandıyla tam uyumlu teknoloji

Yeniden tasarlanmış protokolü sayesinde otomotiv sektörü için büyük kazanımlar yaratan CC-Link IE TSN; otomobil boyama işleminde boyama robotlarının boyama kalitesi ve ekipmanların izlenmesi gibi büyük miktarda verinin yüksek hızda toplanmasını ve analiz edilmesini mümkün hale getiriyor. Ayrıca çok çeşitli reçete verilerini gerçek zamanlı olarak ekipman tarafına göndererek değişken üretimi destekliyor. Genel haberleşme ve güvenlik haberleşmesi bir arada kullanılabildiğinden, kablolama maliyetleri ve hataları önemli ölçüde azaltılıyor. Halka topolojisi kullanılarak, ekipman arızası durumunda geri döngü fonksiyonuyla ekipmanın durmasını önlemek ve duruş süresini azaltmak da kolaylaşıyor. 

  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version